Flaskpost

 

Vilka spår av vår civilisation kommer att finnas kvar år 102 020 efter Kristus? Förmodligen ytterst få. Internet och den digitala teknologin har revolutionerat vår informationshantering, men utvecklingen har också fört med sig problem. Medan grottmålningar, pyramider och keramikföremål kan leva vidare under tusentals år har våra elektroniska avtryck en betydligt kortare livslängd. Hur framtida civilisationer kommer att förhålla sig till disketter, DVD-skivor och hårddiskar kan vi bara gissa.

I en serie tankeväckande reportage får du bland annat lära dig hur vi i framtiden ska kommunicera med utomjordiska civilisationer, var i Arktis vi ska hitta grödor i en klimatkollapsad eftervärld samt hur vi ska få kommande kulturer att undvika slutförvaret med uttjänt kärnbränsle. I den rikt illustrerade boken får du också följa med till det analoga arkivet över mänskligheten beläget i en övergiven saltgruva i Alperna, laboratoriet där forskare lyckats lagra William Shakespeares sonetter i artificiellt dna och det antikvariska mastodontarbetet med att bevara minnet av det gamla Kiruna.

Här finns en presstext om boken i pdf-format samt kontaktuppgifter till upphovsmännen: Flaskpost – pressext – JoJoel – 23 augusti

Här nedan kan ni ladda ner pressbilder genom att högerklicka på respektive bild. Bilder i högre upplösning kan hämtas genom Votum Förlags mediasida. Det går också bra att kontakta fotografen på jonatan(snabel-a)joelssonjacobson.se om ni önskar bilder i högre upplösning eller har andra bildfrågor.

Författaren Johan Joelsson nås på johan(snabel-a)joelssonjacobson.se